Zonnepanelen plaatsen: hoeveel kan je besparen?

Als je bent nadenken om zonnepanelen te plaatsen, dan is het belangrijk om te weten waar je op moet letten. Een omvormer is bijvoorbeeld een doorslaggevend onderdeel van je zonnepanelen montage. Het is de taak van de omvormer om de gelijkstroom uit de zonnepanelen om te zetten in wisselstroom, zodat het gebruikt kan worden in huis. Het is van belang om de juiste omvormer te kiezen, die past bij het vermogen van de zonnepanelen.

Daarnaast is het belangrijk om te weten welke richting het beste is om je zonnepanelen te plaatsen. Over het algemeen geldt dat zonnepanelen het meeste rendement opleveren wanneer ze op het zuiden gericht staan. Echter, als je huis niet op het zuiden gericht is, dan is het nog steeds mogelijk om zonnepanelen te plaatsen. Een goede installateur kan je vrijblijvend advies geven over de meest geschikte opstelling voor jouw huis. Ook kan hij je informeren over de benodigde materialen en prijzen, zodat je een weloverwogen beslissing kunt maken.

Wat zijn de voor- en nadelen van zonnepanelen installeren?

Als je overweegt om zonnepanelen te installeren, is het belangrijk om de voor- en nadelen te overwegen. Hier zijn enkele punten om over na te denken:

Voordelen plaatsen zonnepanelen:

  1. Groene stroom: Door zonnepanelen te installeren, produceer je je eigen groene stroom. Deze opgewekte stroom vermindert je afhankelijkheid van het elektriciteitsnet en helpt bij het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen.
  2. Kostenbesparing: Na de initiële kosten van het kopen en installeren van de zonnepanelen, kan je aanzienlijk besparen op je energierekening. De opgewekte stroom die je niet gebruikt, kan ook terug-gevoed worden aan het net, wat kan resulteren in een vergoeding.
  3. Verhoogde woningwaarde: Woningen met zonnepanelen kunnen een hogere marktwaarde hebben, wat voordelig kan zijn als je ooit besluit je huis te verkopen.